Blog Archives

Zestgroup DevOps Fundamentals training

DevOps Fundamentals training door Zest

Marjolein de Wit No Comments

Zest breidt het trainingscurriculum uit met DevOps Fundamentals

Recent voegde wij een nieuwe training toe aan het curriculum van Zest Academy, te weten DevOps Fundamentals. Onze trainer Jeroen Geurtsen heeft zich hiervoor dit jaar via PeopleCert geaccrediteerd.

Heeft uw organisatie behoefte aan een DevOps Fundamentals training?

We komen graag in contact om de mogelijkheden voor een (online) training te bespreken.

Voor contact mail ons via zestacademy@zestgroup.nl

Een korte reflectie… inmiddels starten we met onze 11e Masterclass Consultancy!

Zestgroup No Comments

Meer dan 5 jaar geleden zijn wij gestart met een uniek programma, de Zest Masterclass Business Consultancy, genaamd. Dit is een traineeship voor young professionals waarbij zij een maand training volgen en vervolgens aan de slag gaan bij onze opdrachtgevers. Een pittige, intensieve trainingsmaand en vervolgtraject, waarin de trainees een steile leercurve laten zien. Onze opdrachtgevers zijn blij met de enthousiaste, ambitieuze en goed opgeleide talenten!

Vandaag – maandag 31 augustus 2020 – starten we met de 11e editie van de Zest Masterclass Business Consultancy. Uiteraard is het programma de afgelopen jaren her en der fijn geslepen en wordt het continu aangepast aan de huidige vraag van de markt en klanten.

Dit traject is zeker niet onopgemerkt gebleven bij andere partijen; we zien om ons heen dat verschillende concullega’s en concurrenten van ons soortgelijke programma’s aanbieden. Zo’n mooi concept, we begrijpen wel dat anderen dat overnemen. Uiteraard zijn we ervan overtuigd dat ons concept – juist door onze jaren lange ervaring – uniek is en blijft.

Benieuwd naar wat Zest jou als consultant kan bieden? >

Of benieuwd wat onze talenten voor uw bedrijf kunnen betekenen? >

Zestgroup PubQuiz

Marjolein de Wit No Comments
Zestgroup PubQuiz

Vorige maand organiseerden wij op de vrijdagmiddagen een PubQuiz voor onze collega’s. Wat een gezelligheid… en goed om elkaar weer even te zien/spreken! De prijzen zijn inmiddels bij de winnaars binnen; geniet ervan Lard MuntenRichard van Dijk! En bedankt voor de organisatie Anne Staal!

Inmiddels zijn wij aan de slag met het voorbereiden van een volgende leuke digitale activiteit voor onze collega’s, dit keer met een zomers tintje! Wat het is houden we nog even geheim.

Voor nu: geniet van de zomer! ☼

Wil jij ook werken bij het gezelligste consultancy bureau van Nederland? Bekijk onze vacatures. We horen graag van je! >

Zest Acadamy online trainingen

Marjolein de Wit No Comments
Zestgroup Lessons learned

Vanuit Zest Academy hebben de afgelopen drie maanden digitale trainingen succesvol plaatsgevonden. Via de virtuele omgevingen als MS Teams en het APMG Learning Platform (ALP) hebben onze ervaren trainers de deelnemers met succes PRINCE2®Foundation, Lean Six Sigma Yellow Belt, Managing Benefits®Foundation, ITIL® Foundation, MoP®Foundation en AgilePM®Foundation methodieken bij kunnen brengen. Een mooie toevoeging aan de CV’s van onze collega’s!

Wij zijn momenteel bezig met het voorbereiden van ons trainingsprogramma voor het najaar. Voor nu wensen wij iedereen die van hun welverdiende vrije dagen gaan genieten (alvast) een fijne zomer/ Staycation.

Welkom Back

Marjolein de Wit No Comments
Zestgroup open kantoor 1 juli 2020

Woensdag 1 juli | De dag dat we onze kantoordeuren in IJsselstein weer gedoseerd en met strakke richtlijnen opendoen voor onze collega’s die reeds drie en halve maand vanuit huis werken. Erg fijn om elkaar weer – op veilige afstand – te mogen ontmoeten!

Ondanks dat we ons kantoor met mate openstellen, is het protocol nog steeds om zoveel mogelijk thuis te werken.

Daarom organiseert Zest vandaag voor alle Zesters een interessante (online) training Thuiswerken tijdens Corona. Deze training wordt gegeven door psychologe Florence de Lange en Zester Monique Singleton haakt vanuit haar rol als vertrouwenspersoon en coach binnen Zestgroup aan als co-host. Welke uitdagingen heb jij nu thuiswerken alweer even noodzakelijk is? Wat is de impact van thuiswerken op je presenteren en je werk/privébalans? Hoe zorg je voor structuur en hoe ga je om met stress in onzekere tijden? We zijn benieuwd naar de tips en tricks die wij gaan krijgen!

Dank voor de mooie stickers op ons kantoor EPC Nieuwegein.

Onze collega en Scrum Master Rimke Braakman vertelt over haar ervaring met de implementatie van SAFe®

Marjolein de Wit No Comments
NXP uitrol SAFe Rimke Braakman

Rimke Braakman, business consultant bij Zestgroup, vertelt over haar klus bij een van de opdrachtgevers van Zestgroup:

“Bij NXP wordt al twee jaar gewerkt aan de implementatie van SAFe®. Aangezien er al in grote mate Agile werd gewerkt, was SAFe® een logische volgende stap. Het is erg interessant om als Scrum Master te werken tijdens deze verandering in de manier van werken, en om te ervaren hoe zoiets gedreven wordt.

Recent vond de Product Increment Planning plaats, waar voor de eerste keer alle medewerkers aan meededen én die volledig remote was. In drie dagen werd met het hele domein tegelijkertijd een planning voor de komende drie maanden gemaakt. Het was even spannend of dit een succes zou worden, aangezien de deelnemers over de hele wereld zaten en het hele event virtueel was. Alhoewel het in het begin voor iedereen even zoeken was, is er volop samengewerkt en zijn alle afhankelijkheden tussen de teams in kaart gebracht, waardoor er een solide planning staat waar iedereen vertrouwen in heeft. Uiteraard zal er iedere iteratie bijgestuurd worden, zoals het hoort in SAFe®. Ik ervaarde tijdens het event een steile leercurve binnen mijn team en kijk uit naar onze volgende stap in volwassenheid!”

We wensen Rimke heel veel succes met de nieuwe uitdagingen die nog op haar pad komen!

Anne Staal over haar loopbaan bij Zestgroup

Marjolein de Wit No Comments
Anne Staal

Onze collega Anne Staal vertelt aan  de website Medewerkersaanhetwoord.nl over haar loopbaan; snelle groei doormaken, in het diepe springen en een brug slaan tussen IT en business.

Heel veel succes en plezier nog binnen Zestgroup Anne!

Dit artikel staat gepubliceerd op Medewerkersaanhetwoord.nl, lees het hele artikel hier > 

Nieuwsgierig naar de verhalen van andere Zesters? Lees hun verhalen hier >

Zest en EOS Businessclub

Marjolein de Wit No Comments
Zestgroup deelname EOS businessclub

Op donderdag 11 juni organiseerden onze business consultants Emil Snelleman en Lard Munten in samenwerking met studenten van de EOS Businessclub – Faculteitsvereniging Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam – een eerste en succesvolle online case. Waar wij in het verleden vaker workshops/cases in samenwerking met studenten hebben georganiseerd tijdens bedrijvendagen e.d., vroegen de huidige omstandigheden om een vernieuwde aanpak: een online case en kennismaking met consultancy.

Tijdens de case maakten 22 geïnteresseerde studenten kennis met Zestgroup, het werken als consultant, en de Lean-methodiek die is toegepast bij GGD Hart voor Brabant. Onze collega Jacq Coppen verzorgde vanuit Zestgroup support in het optimaliseren van het registratieproces van positief geteste Covid-19 patiënten bij de GGD Hart voor Brabant. Door het toepassen van de Lean-methodiek heeft hij onder andere het registratieproces weten te versnellen, wachttijden weten te verkorten, en de foutkans weten te reduceren. Een erg actuele case die goed in de smaak viel bij de studenten van de EOS Businessclub, wat resulteerde in interessante en goede vragen. Via deze weg willen wij EOS Businessclub nogmaals bedanken voor de prettige samenwerking en de interesse in Zestgroup.

Ben jij ook benieuwd naar hoe het is om als consultant aan de slag te gaan bij Zestgroup, hoe wij door middel van Lean processen in uw bedrijf kunnen optimaliseren, of ook interesse in een online case? Neem dan contact met ons op!

> Lees hier ons bericht over de GGD opdracht van Jacq Coppen > 

Net afgestudeerd en interesse in consultancy? Bekijk onze Masterclass Consultancy >

Positieve reacties op E-house

Marjolein de Wit No Comments
Zestgroup E-housedag 4 juni 2020 - evaluaties

De eerste Zestgroup E-housemiddag Consultancy is een feit (4 juni j.l.). In deze editie hebben de deelnemers digitaal kennis mogen maken met Zestgroup.

Na de kennismaking kregen de deelnemers de primeur van de Zest-film waarbij de consultants Fardeau Gradus en Joris Westhof een rondleiding geven door ons kantoor. Vervolgens hebben onze collega’s Richard de Jong en Tom Buijs hun loopbaan en de carrièremogelijkheden bij Zest toegelicht. Uiteraard was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De deelnemers hebben goed beeld kunnen vormen over Zestgroup en het werk als Medior/Senior Consultant. De middag werd afgesloten met een digitale borrel waarvoor Zest een lekker borrelpakketje toestuurde naar de deelnemers. Iedereen bedankt voor deze (nieuwe) manier van kennismaken en de geslaagde middag!

De evaluaties die we achteraf stuurden naar de deelnemers zijn inmiddels ingevuld. Bedankt hiervoor! Fijn om te horen dat de dag goed ervaren is en wie weet tot snel!

Bekijk onze openstaande vacatures op het gebied van consultancy >

Succesvolle implementatie servicemanagement

Marjolein de Wit No Comments
Zestgroup Cogas opdracht

Zester Suzanne de Wildt heeft recent een successvolle implementatie gedaan voor haar opdrachtgever Cogas

Suzanne schreef hier zelf een bericht over op social media, lees het hier > 

Contact

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Want to know more?

More information, contact, apply; we'd love to hear from you!