Agile Software Development

Implementatie Agility Maturity Model

Dit project is een mooi voorbeeld van Zest Project Excellence.

De opdrachtgever

Vopak is ’s werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulkchemicaliën, gassen en olieproducten.

Situatie

Vopak heeft de wens om een effectiever en efficiënter Service Delivery Proces in te richten, daarnaast wil Vopak haar logistiek verbeteren en voldoen aan de nieuwe IT wensen en eisen. Vopak besluit de huidige systemen te vervangen door moderne en duurzame oplossingen. Voor de processen ‘Order to Cash’ en ‘Arrival to Departure’ kiest Vopak voor maatwerkontwikkeling, met OutSystems als nieuw platform, Agile als filosofie en Scrum en SAFe (Scaled Agile Framework) als basis frameworks.

Doel

Gezien de ruime ervaringen op het gebied van Agile transities, Agile Project Management, SAFe Programma Management, Agile, Scrum en SAFe trainingen en gezien de expertise in het logistieke en chemische werkgebied is Zestgroup gevraagd Vopak te ondersteunen op de volgende vier gebieden:
  • Ondersteuning bij de verandering van traditioneel Waterfall naar Agile / Scrum / SAFe
  • Training en coaching op het gebied van het Scrum en SAFe framework
  • Agile Project Management van het ‘Order to Cash’ project
  • Ondersteuning bij de verdere uitbouw van het PMO ter ondersteuning van het programma en van de bij het programma horende projecten

Aanpak

Door het organiseren van assessments, workshops en trainingen met het Global IT en Project Management bij de start van het Agile programma binnen Global IT, als ook later, tijdens de daadwerkelijke programma en project uitvoering door training en coaching op het gebied van Agile, Scrum en SAFe, is Zestgroup betrokken geweest bij de verandering van de organisatie van traditioneel Waterfall naar Agile met Scrum en SAFe als basisframeworks. Door het uitvoeren van Agile Project Management voor het ‘Order to Cash’ project en de ondersteuning bij de uitbouw van het PMO op programma- en projectniveau is Zestgroup betrokken geweest bij de daadwerkelijke uitvoering en mede betrokken geweest bij de Agile programma en -projectinrichting met opnieuw Scrum en SAFe als basisframeworks.

Resultaat

De opleveringen van de genoemde projecten zijn geweest. Agile, en Scrum en SAFe als basis frameworks zijn in grote lijnen geadopteerd en de eerste benefits zijn gerealiseerd. De programma- en projectorganisatie, als ook het PMO, staat. De volgende stappen in de verdere Agile maturity groei zijn gedefinieerd en geïmplementeerd.
Zest Purchasing
"Een mooi project waar veel facetten van onze dienstverlening aan bod kwamen."
Ron Saas

Senior Consultant, Zestgroup

Meer weten?

Neem contact op

Schrijf je in voor onze

Nieuwsbrief

BEZOEKADRES

Lorentzlaan 3
3401 MX IJsselstein

POSTADRES

Postbus 294
3400 AG IJsselstein

TELEFOON

+31 (0)30 687 46 31
Ma-Vr: 08.30 - 17.00 uur

Confidental Infomation