Automatiseren complexe informatie

TESTEN | ONTWIKKELEN | KENNISDELING

Dit project is een mooi voorbeeld van Zest Project Excellence.

De opdrachtgever

Vopak is ’s werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulkchemicaliën, gassen en olieproducten.

Situatie

Vopak is gespecialiseerd in opslag en overslag van vloeibare gasvormige chemie- en olieproducten. Operationele processen moeten optimaal en volgens de wet- en regelgeving verlopen, en dat gaat via diverse applicaties. Deze moet goed getest worden om gevaarlijke situaties te voorkomen. ZESTer Sharon van Meteren is als tester werkzaam bij Vopak.

Aanpak

Voor het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg is een Europees verdrag opgesteld; ADR. Alle wet- en regelgeving van ADR is in het systeem van Vopak geïntegreerd. Denk aan gewicht van de truck en maximale hoeveelheid vloeistof deze mag vervoeren volgens ADR. Alle licenties, volumes, temperaturen van het product en maximale gewicht per truck (per land verschillend) zijn in het systeem vastgelegd. Alles in de software is uitvoerig getest en aangepast voor gebruiksgemak. Dit garandeert een veilig vervoer van gevaarlijke stoffen.

Resultaat

Wanneer VOPAK gevaarlijke stoffen gaat vervoeren geeft het systeem helder aan wat de maximale hoeveelheid is per truck. Alle systemen communiceren onderling met elkaar; dit gaat informatieverlies tegen. De userinterface is gebruiksvriendelijk, wat fouten minimaliseert. Alle software is uitvoerig getest en waar nodig aangepast. VOPAK is klaar voor vervoer volgens de regelgeving van ADR.
Zest Purchasing
"Nooit gedacht dat ik zoveel zou gaan testen. Erg gaaf om te zien hoe het systeem inmiddels in gebruik genomen is!"
Sharon van Meteren

Business Consultant, Zestgroup

Meer weten?

Neem contact op

Schrijf je in voor onze

Nieuwsbrief

VISIT US

Lorentzlaan 3
3401 MX IJsselstein

POSTAL ADDRESS

Postbus 294
3400 AG IJsselstein

TELEPHONE

+31 (0)30 687 46 31
Mo-fr 8.30 AM - 5 PM

Confidental Infomation