Overzicht in stock & supply

ONDERZOEK | ONTWIKKELEN | IMPLEMENTATIE

Dit project is een mooi voorbeeld van Zest Energy Excellence en Zest Procurement Excellence.

Situatie

Een vooraanstaand energiebedrijf ontwikkelt, installeert en onderhoudt windmolenparken. Onze consultant was nauw betrokken bij onderzoek naar optimalisatie van de materialen voor deze parken.

Aanpak

Allereerst is in kaart gebracht welke materialen (en benodigdheden) per windmolenpark aanwezig zijn en wat de deelbaarheid tussen parken is. Vervolgens definieerden we drie optimalisatiestromen:

1. Kostenbesparing op inkoop en leveranciers door identificatie van de grootste potentie
2. Optimalisatie van de voorraad: synergie tussen parken voor uitwisseling van kritieke onderdelen en optimalisatie van de voorraad parameters
3. Opschoning, verrijking en categoriseren van data, wat de kwaliteit van deze data verbetert

Resultaat

De kwaliteit van beschikbare data is enorm verbeterd. Er is inzicht in het materiaal en bijbehorende kosten. Het leveranciers portfolio is uitgebreid, dit heeft een besparing van 10 – 20% tot gevolg. Een nieuwe tool reviewt voorraad parameters op een data gedreven manier. Dankzij een speciaal ontwikkeld dashboard bestaat er nu een centraal overzicht over verschillende windmolenparken (release najaar 2021). Synergiën, materiaaldata, voorraad(parameters), leveranciers en KPI’s zijn visueel gemaakt. Het windmolenpark blijft groeien, nu met een helder beeld van voorraad, materiaal en leveranciers. Dit centrale overzicht – voor betrokkenen toegankelijk - heeft tijdwinst tot gevolg.

"Afdelingen werken veel efficiënter en het windmolenpark blijft groeien!"

Business Consultant, Zestgroup

Meer weten?

Neem contact op

Schrijf je in voor onze

Nieuwsbrief

VISIT US

Lorentzlaan 3
3401 MX IJsselstein

POSTAL ADDRESS

Postbus 294
3400 AG IJsselstein

TELEPHONE

+31 (0)30 687 46 31
Mo-fr 8.30 AM - 5 PM

Confidental Infomation