Onze Agile visie

Onderzoek van PA Consulting onder 500 wereldwijde business leaders toont aan dat organisaties die Agile adopteren beter presteren dan hun concurrenten. Velen zien de noodzaak in om hun business fundamenteel anders te organiseren. In de hedendaagse samenleving en markten is de doorslaggevende factor voor het overleven van een organisatie niet langer gelegen in de mate waarin management slaagt om efficiënte processen in te richten en goed te sturen op top-down KPI structuren. De organisaties die momenteel de slag om de klant winnen zijn zij die snel in staat zijn zich aan te passen aan veranderende omstandigheden en snel nieuwe producten en diensten op kunnen tuigen. In winnende organisaties helpen managers hun medewerkers om optimaal te presteren en waarde te leveren, is feedback cruciaal en staat de klant daadwerkelijk centraal.

“Niet meer het schouderklopje van je baas, maar het duimpje van de klant is wat telt en wat motiveert!”

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat Agile meer is dan een nieuwe methode of truc binnen het domein van project management. Natuurlijk kan er binnen een project een meer Agile aanpak gehanteerd worden, maar Agile werken en een Agile organisatie gaan echter verder dan dat.

“Moeten alle organisaties dan ‘Agile’ worden”? Het antwoord volgens Zestgroup: “in een bepaalde mate”. Een organisatie zal een Agile Maturity level moeten zien te bereiken van waaruit ze in staat is om de klanten altijd optimaal te kunnen bedienen. En dat is voor elke organisatie anders en hangt sterk af van de markt waarin ze opereert. Enkele factoren die daarbij een rol spelen:

  • Hoe dynamisch zijn de klanten?
  • Klantgroepen en klantvragen
  • Hoe hevig is de concurrentie?
  • Hoeveel impact hebben technologische ontwikkelingen?
  • In welke mate is de organisatie onderhevig aan wijzigende wet- en regelgeving?

Wat ons anders maakt dan andere consultancybedrijven

Zestgroup onderscheidt zich van andere consultancybedrijven als het gaat over Agile op een aantal vlakken. Wij geloven dat niet alle organisaties in dezelfde mate Agility moeten nastreven. Wel is het zo dat organisaties die geen oog hebben voor hun eigen wendbaarheid en aanpassingsvermogen een bepaald risico nemen met betrekking tot hun eigen voortbestaan in de toekomst. Het is volgens Zestgroup van belang om te kijken naar de dynamiek van een organisatie en de markt waarin deze opereert. Omdat we onze klanten en hun processen écht kennen kunnen we ze beter helpen om zichzelf meer wendbaar en daarmee robuust te maken voor de toekomst. Daarbij hebben we een eigen aanpak, waarbij er oog is voor training, senior management training en awareness, training van teams en managers. Een Agile transformatie is volgens ons nooit ‘af’ omdat organisaties en markten zich altijd blijven ontwikkelen. De dienstverlening van Zestgroup aan haar klanten op het gebied van Agile is na een succesvolle uitrol natuurlijk wel ‘af’ na het bereiken van heldere vooraf afgesproken acceptatiecriteria en resultaten.

Want to know more?

More information, contact, apply; we'd love to hear from you!