Agility Services

Quality & business value into business benefits

Wij houden de focus op uw business en realiseren de benefits achter de epics en user stories. Elke (IT) organisatie is bezig met de transformatie naar of verdere professionalisering van hun agile werkwijze. In de meeste gevallen is SCRUM de eerste invalshoek. SCRUM is een eenvoudige, doch zeer efficiënte oplossing, voor de communicatie en afstemmingsproblemen binnen ontwikkelteams en opdrachtgevers. Hoe eenvoudig en overzichtelijke de theorie achter SCRUM ook is, des te moeilijker blijkt het om dit goed uit te voeren en de voordelen in termen van wendbaarheid, snelheid en kwaliteit volledig te benutten.

Agile Coach aanpak

Onze consultants worden continu getraind door onze Zest Academy en gecoacht door andere consultants om altijd de business doelen te realiseren. Dit resulteert in onze unieke Agile Coach aanpak en ook in de manier waarop onze scrummasters de retrospectives en de refinement sessies organiseren. Elke dag zijn wij gedreven om het beste voor de klant eruit te halen. Uiteraard beseffen wij dat diploma’s niet zaligmakend zijn. Uw organisatie is geen theorieboek, maar de weerbarstige realiteit. Wij selecteren consultants die dit begrijpen en weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Goede communicators die met respect mensen met elkaar verbinden en ervoor zorgen dat iedereen achter hetzelfde doel komt te staan.

Gezamenlijke doelen voor Business & IT

De meeste organisaties zijn tegenwoordig Agile of zeggen eraan te doen. Agile stelt organisaties in staat om snel in te spelen op veranderende omstandigheden en organisatiedoelen. Men wil steeds wendbaarder worden in de aanpassingen van processen en ondersteunende IT. Agile helpt hierin door de kloof tussen business en IT te overbruggen. In plaats van elkaar tegenwerken en discussies over requirements en afspraken die lang geleden gemaakt zijn, wordt er nu iteratief op basis van vertrouwen, frequente interactie, en gelijkwaardigheid samengewerkt tussen business en IT met gezamenlijke doelen. We zijn nu op het punt aangeland dat business en IT een flexibiliteit gaan bereiken waardoor je ziet dat het op een ander vlak pijn gaat doen: de processen en infrastructuur die het aanbrengen van wijzigingen van een ontwikkel-stadium naar een productiestadium krijgen. De wereld van IT maintenance, welke gericht is op het in stand houden van de service aan de business heeft schijnbaar andere belangen dan de wereld van projecten/change, waarin men de lopende gang van zaken wil verbeteren.

Verandering van mind-set

Het zeer frequent, en op een gecontroleerde manier in productie nemen van kleine incrementele verbeteringen aan systemen en processen vereist nieuwe normen en nieuwe processen binnen het IT domein. Het is meer dan het alleen maar samenvoegen van de mensen vanuit deze disciplines in 1 team: het is ook het veranderen van de mind-set van de IT organisatie. Wat is nog het verschil tussen incidenten, problems, changes? Zijn we in staat om IT zo service gericht en robuust in te regelen en zo snel in te spelen op de wensen van de business, dat het verschil tussen incidenten, problems en changes er niet meer toe doet? Het overbodig maken van dit soort discussies, het altijd snel kunnen inspringen op noodzakelijke wijzigingen in productieve systemen en processen zal een verdere verbetering in de verstandhouding tussen business en IT mogelijk maken.

Change!

Een van de core competenties van Zestgroup is proces management, process improvement en het begeleiden van organisaties tijdens “change”. Hiermee hebben de ontwikkelingen op het gebied van Agile en DevOps ook een onmiskenbare relatie met onze organisatie en ons dienstenportolfio. Binnen Zest is er een DevOps focusgroep die zich bezighoudt met de ontwikkelingen op dit gebied om zo onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Neem voor meer informatie contact op met:
Ramon van der Wal | r.vanderwal@zestgroup.nl | +31647955409

Want to know more?

More information, contact, apply; we'd love to hear from you!