Cyber Security Management

Hebben we hier wel voldoende grip op?

Pats! Opeens is alles donker. De televisie, wasmachine en vaatwasser stoppen ermee. U kijkt uit het raam, nergens in de zichtbare omgeving brandt nog licht…

Recentelijk is Oekraïne meerdere malen getroffen door een netwerk-hack, met als gevolg stroomstoringen die ongeveer een uur aanhielden. Deze dreiging kan vandaag de dag ook bij ons werkelijkheid worden. Om in dit tijdperk van snelgroeiende Cyber een scenario als dit te voorkomen, moeten we nu actie ondernemen.

Vanuit de overheid wordt getracht hier grip op te krijgen door middel van wet- en regelgeving. Een voorbeeld is de Elektriciteitswet; deze wet verplicht Netbeheerders tot het nemen van maatregelen voor een betere inrichting van Cyber Security, zodat assets beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Met de komst van de privacywetten, zoals de Wet Bescherming Persoonsgegevens (2001), de Meldplicht datalekken (2016) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (mei 2018), is er bij heel de Utility sector aandacht voor Cyber Security.

De vraag die vaak een uitdaging blijft, luidt: “Hebben we wel voldoende grip op Cyber Security?”

Veelal wordt er enkel vanuit de techniek naar Cyber Security gekeken. Elk Cyber-beleid valt of staat bij aanpassingen in het gedrag van mensen. Om een geïntegreerde, holistische aanpak voor techniek, proces en gedrag te implementeren, is de uitvoering van Cyber Security Management essentieel.

Cyber Security Management (CSM) is het proces van beheren en beheersen van de informatiebeveiliging, de digitale assets en de bijbehorende risico’s. Het Cyber Security Management Framework van Zest biedt uw organisatie meer overzicht, controle en handvatten tot een effectieve besluitvorming.

Het Cyber Security Management Framework van Zest bestaat uit:

  • CSM People: Een overzicht van de rollen die onmisbaar zijn om als organisatie het proces effectief uit te voeren.
  • CSM Process: Beschrijving van activiteiten die nodig zijn om controle te krijgen en te behouden over deze risico’s.
  • CSM Risk analysis: De Cyber Security risico’s met mogelijke maatregelen overzichtelijk gebundeld in een 16-tal categorieën.

Het Zest Cyber Security Management Framework stelt uw organisatie in staat de Cyber Security te optimaliseren, op een manier die past bij uw organisatie. Met behulp van de expertise en ervaring van onze Zest consultants, is het mogelijk om ook bij uw organisatie het Framework in relatief korte tijd succesvol te implementeren.

Benieuwd wat het Cyber Security Framework van Zest voor uw organisatie kan betekenen?
Wij vertellen u daar graag meer over, neem gerust contact met ons op.

Download de flyer hier!

Want to know more?

More information, contact, apply; we'd love to hear from you!