Financial services

Meedenken en vooruitkijken

Bij Zest geloven we in eenvoud. Processen moeten eenvoudig zijn en de business ondersteunen.

Vanuit de divisie Zest Financials biedt Zest dienstverlening aan met de primaire focus op financiële proces optimalisatie. Met de end-to-end aanpak, focus op de toegevoegde waarde (business case) en de aanwezige kennis van de financiële processen van bedrijven zorgt ervoor dat Zest ook uw financiële bedrijfsvoering kan optimaliseren.

Natuurlijk heeft iedere organisatie zijn specifieke kenmerken en iedere uitdaging zijn unieke kenmerken. Daarom biedt Zest Financials geen standaardoplossingen, maar op en met de klant afgestemde oplossingen. Daarbij kijkende naar zowel het proces, de ondersteunende organisatie als IT. Alleen op die manier denken wij het maximale resultaat te kunnen behalen.

Leaders in Financial Process Improvement

Eenvoud

Wanneer is iets begrijpelijk? Wanneer kunnen we iets beter binnen een groter geheel plaatsen? Hoe kunnen we zien of iets efficiënt is of niet? Moet een item anders worden behandeld? Wat moet ik dan aan het proces veranderen? Door processen eenvoudig te houden kun je bovenstaande vragen eenvoudig beantwoorden. Eenvoud leidt tot beter begrip en het beter doorgronden van zaken. Door eenvoud kun je snel en handig met afwijkingen omgaan.

Ondersteunen van de business

Binnen Zest zijn wij van mening dat alle processen de business moeten ondersteunen. Als een proces hier niet aan bijdraagt dan zien wij dit als ballast. Uiteraard onderkennen wij ook processen die de business niet ondersteunen, maar wel nodig zijn. Bijvoorbeeld processen die door de wet worden afgedwongen. Door op eenvoudige wijze te kijken naar de organisatie, de doelstellingen die deze nastreeft, de activiteiten die hiervoor worden ontplooid en de mate waarin dezen aan de doelstellingen bijdragen, zijn wij in staat om inzichtelijk te maken welke activiteiten aan de doelstellingen van de onderneming bijdragen. Op deze manier krijg je inzicht in de mate waarin je als bedrijf efficiënt bezig bent.

Partner die meedenkt

Zest Financials is geen boekhouder maar een partner. Zest denkt mee en kijkt vooruit.
Vanuit de divisie Zest Financials levert Zest dienstverlening op dit gebied. Het imago van oud, stoffig en altijd maar terugkijken wat veel financiële afdelingen hebben is uit de tijd. Zakendoen is alle risico’s in kaart brengen, niet alleen commercieel, maar ook financieel. Zakendoen is ook het beoordelen of de deal positief genoeg voor je is. Wat is het effect van de deal op je onderneming? In welke mate draagt deze bij aan de ondernemingsdoelstellingen? Dit zijn allemaal vragen die een goed ontwikkelde finance functie kan beantwoorden, nog voordat je de deal sluit. Binnen Zest Financials geloven wij in ontwikkeling van de financiële functie naar een business partner die niet alleen terugkijkt, maar ook vooruitkijkt en in staat is om mee te sturen.

Deel jij onze gedachten? Laten we dan samen kijken hoe we jouw bedrijf verder kunnen ontwikkelen.

> Neem contact met ons op

 

Want to know more?

More information, contact, apply; we'd love to hear from you!