marije van haaren

Zester Marije van Haaren begon in januari 2020 aan de Masterclass Business Consultancy. We stelden haar een aantal vragen over hoe zij haar eerste jaar bij Zestgroup ervaren heeft.
Zestgroup Marije van Haaren
Solliciteren bij Zestgroup

Snelle groei

Marije groeide binnen een jaar in het rol als consultant bij Zest van young professional naar projectmanager.

agsdix-null

Hoe het begon

Na mijn studie MA Business Administration – specialisatie Strategic Management – aan de Radboud Universiteit, Nijmegen, zocht ik een consultancy baan bij een organisatie met de informele sfeer van een klein bedrijf, maar de professionaliteit van een groot bedrijf. Via een oud studiegenoot (credits naar Zester Marlou Formijn) kwam ik in contact met Zestgroup. Zest bleek perfect aan te sluiten op deze wens. De keus was toen ook snel gemaakt.
agsdix-null

Aan de slag als consultant

Na een aantal jaar studeren én na het afronden van de masterclass van Zestgroup, had ik er onwijs veel zin om mijn kennis in de praktijk te gaan brengen. Ik stond voor mijn gevoel helemaal startklaar, maar het Coronavirus destijds ook. Hierdoor verliep de start van mijn eerste opdracht bij Cogas wat anders dan gepland. Omdat ik uit Brabant kom – de Ground Zero tijdens de uitbraak – werd ik na twee kantoordagen toch verzocht om thuis te gaan werken. Ondanks dat dit anders was dan ik voor ogen had, heb ik dit niet per se als negatief ervaren. Het gaf mij een extra uitdaging en ik was vooral heel blij dat ik aan de slag kon met een leuke opdracht. Vooral in een tijd waarin veel mensen niet meer mochten en konden werken.
agsdix-null

Groeien

Ik heb het geluk gehad dat ik binnen een korte tijd snel kon doorgroeien. In mijn ogen is dit zeker iets waar je zelf invloed op hebt, maar dit is ook deels afhankelijk van de mogelijkheden bij de klant.

Na een aantal maanden als business analist, waar ik de processen rondom veiligheidsmelding in kaart heb gebracht en geoptimaliseerd, was het moment gekomen om de inzichten te implementeren. Het doel het verhogen van de meldingsbereidheid van incidenten en bijna-incidenten. Ik zoek altijd uitdagingen op, dus greep ik iedere kans om te laten zien wat ik kan. Al snel kreeg ik de kans te implementeren wat ik daarvoor als business analist had uitgezocht.

agsdix-null

Projectmanager

Na negen maanden mag ik een eerste project zelf managen. Als Projectmanager Veiligheid leid ik verschillende projecten met als gezamenlijk doel het verhogen van de de meldingsbereidheid en daarmee een cultuur en werkwijze te implementeren die zorgt voor een veiligere werkomgeving. Iedere melding moet leiden tot verbeteracties (leermomenten). Het helpt hierin enorm dat Cogas veiligheid zeer belangrijk vindt en dit breed gedragen wordt door de organisatie. Ik heb het vertrouwen gekregen om de implementatie van deze veiligheidsvisie te gaan leiden.
agsdix-null

Activiteiten

Op dit moment ben ik samen met verschillende teams bezig met het implementeren van een app voor het maken van veiligheidsmeldingen, het formuleren van een roadmap voor de implementatie van de veiligheidsvisie, het uitzetten van verschillende middelen om de cultuurverandering in goede banen te leiden en het organiseren van een kick-off via een live Webinar. Een functie met veel uitdaging en verantwoordelijkheden, waarin ik het beste van mezelf kan laten zien, maar ook zeker veel nieuwe dingen leer.
agsdix-null

Energie!

Ik krijg veel energie van wat het werk dat ik op dit moment doe. Het is gaaf om te zien dat mensen die mij niet echt kennen en zelfs nog nooit gezien hebben, toch hard meewerken om een gezamenlijk goed resultaat te behalen. Er zit natuurlijk veel uitdaging in een cultuurverandering op afstand, maar als je dan de waardering en inzet van het projectteam en de betrokkenen vanuit Cogas ziet, geeft dit een enorme energieboost. De afwisseling tussen verschillende projecten, de druk wanneer iets niet loopt zoals gepland, de verantwoordelijkheid en het contact met alle lagen van de organisatie, zorgen ervoor dat ik elke dag vol goede motivatie begin en eindig!
agsdix-null

Contact met collega's

Het leuke van deze digitale tijd is dat je bewuster bezig bent met maken en onderhouden van contact. Zelf app en bel ik regelmatig met Zest collega’s die ik via de masterclass of het werk bij Cogas ken. Nog leuker vind ik dat Zest er veel aan doet om de verbinding tussen collega’s te maken en te houden. Doordat je bijvoorbeeld met het lunchbellen gekoppeld wordt aan een collega, leer je toch (nieuwe) collega’s kennen, ondanks dat dit fysiek niet mogelijk is. En door de online evenementen blijven de gezellige ‘uitjes’ ook mogelijk.
Ahold Delhaize
ESDN
Tata steel
Vattenfall logo
Vitens logo
Vopak logo

Meer weten?

Neem contact op

Schrijf je in voor onze

Nieuwsbrief

BEZOEKADRES

Lorentzlaan 3
3401 MX IJsselstein

POSTADRES

Postbus 294
3400 AG IJsselstein

TELEFOON

+31 (0)30 687 46 31
Ma-Vr: 08.30 - 17.00 uur

Confidental Infomation