Rene Roelofs

April 2021 – mijn naam is René, 36 jaar, en sinds 2018 werkzaam bij de Zestgroup. Hiervoor heb ik ruim 14 jaar bij de Koninklijke Landmacht gewerkt in functies als operationsmanager, adviseur, projectmanager en liaison.

Zestgroup Rene Roelofs
Overleg bar PMO

Van militaire naar consultant

Nadat ik in 2018 mijn militaire pak had omgeruild voor een “civiel” pak, vroegen veel mensen mij is dat niet een enorme stap? Daarop zei ik: “nee, dat valt eigenlijk reuze mee.”

agsdix-null

Waardevolle eigenschappen

Veel mensen hebben een standaard Hollywood beeld van het leger. Veel hiërarchie, geschreeuw, machogedrag en een gebrek aan empathisch vermogen. Wat mensen van de buitenkant vaak niet zien is dat juist teamwerk, situationeel leiderschap, resultaatgerichtheid, verantwoordelijkheid nemen en geven, aanpassingsvermogen, en doorzettingsvermogen bij Defensie de fundering onder succes is. Het ontwikkelen van die eigenschappen zijn een rode draad geweest door mijn hele carrière bij de Landmacht. Deze competenties blijken nu meer dan bruikbaar in mijn huidige rol als Managing Consultant bij Zest en bij opdrachten voor onze klanten.

agsdix-null

Waarom Zest?

Wat de overstap vooral makkelijk maakte, was dat ik bij de Zestgroup een consultancybureau gevonden heb, dat uitstekend bij bovengenoemde competenties en mij karakter aansluit. Ik zie zowel Zest als mijzelf al pragmatisch, sociaal en oplossingsgericht. Het mooie klantenportfolio, gave opdrachten,  ambitie om te groeien en een fijne organisatiecultuur, komen daar wat mij betreft bovenop als enorme pluspunten. Ten slotte mag ik mijn passie voor procesoptimalisatie ten uitvoer brengen, mensen coachen & begeleiden en continu nieuwe uitdagingen aangaan. Deze elementen dragen er toe bij dat ik de stap niet als groot ervaar en mij vanaf het begin op mijn plek gevoeld heb.

agsdix-null

Uitdagingen

Voor mijn eerste opdracht voor Zest zocht de klant specifiek iemand met bovengenoemde competenties op een IT-afdeling. Bij Defensie was ik gewend iedere twee tot drie jaar van functie te wisselen. Daardoor is het aangaan van uitdagingen in een omgeving die niet (volledig) bekend is een bekende stap. Een aantal cursussen, veel gesprekken met mensen, lezen, en zeer bruikbare militaire ervaring hebben ervoor gezorgd dat ik snel effectief kon zijn.

agsdix-null

Optimalisatie-trajecten

We zijn nu inmiddels 2,5 jaar verder. In die periode heb ik verschillende optimalisatie trajecten mogen uitvoeren in een dynamische, complexe omgeving. Na projecten te hebben uitgevoerd om service design en informatiemanagement te optimaliseren,  hebben we een servicetransitie proces opgezet, geïmplementeerd en geborgd. Daarbij heb ik een team mogen aannemen en ondersteunen we op jaarbasis, 30 tot 50 globale IT-projecten met  transitie naar de staande organisatie. Ondertussen dragen we bij aan het optimaliseren van verschillende andere ITIL-processen. In deze verander- en optimalisatietrajecten helpen mijn kennis en ervaring enorm. Een positief resultaat realiseren samen met de klant, gebruikmakend van mijn kennis en ervaring, zorgen ervoor dat ik de overstap van Defensie naar het bedrijfsleven niet als heel groot ervaar.

agsdix-null

Cliché

Is er dan niets waaraan ik moet wennen? Jawel, heel cliché. Maar ik heb wel even moeten wennen aan het te laat komen van sommige mensen. Daarnaast zijn de vergadercultuur zonder concrete beslissingen en weinig structuur zaken waaraan ik niet wil wennen.  

agsdix-null

Dankbaar

Mis ik dan niets? Jawel, het sporten tijdens het werk. Dit kan bij Defensie om aan de fysieke eisen te kunnen blijven voldoen. En soms wel een beetje de kameraadschap. Door de extreme dingen die je met elkaar meemaakt bij Defensie worden sommige collega’s echt vrienden voor het leven.  

Geen spijt van de overstap? Ik heb nog geen seconde spijt gehad van de stap die ik heb genomen. Ik ben vooral dankbaar voor de kansen die ik gekregen, gecreëerd en gepakt heb. 

Ahold Delhaize
ESDN
Tata steel
Vattenfall logo
Vitens logo
Vopak logo

Meer weten?

Neem contact op

Schrijf je in voor onze

Nieuwsbrief

BEZOEKADRES

Lorentzlaan 3
3401 MX IJsselstein

POSTADRES

Postbus 294
3400 AG IJsselstein

TELEFOON

+31 (0)30 687 46 31
Ma-Vr: 08.30 - 17.00 uur

Confidental Infomation