Eva-Marie Kuijper blikt terug op Masterclass Consultancy

Eva-Marie Kuijper

November 2016 – Vanaf eind 2015 heeft Zestgroup inmiddels 3 keer een ‘Masterclass Consultancy’ georganiseerd voor jonge, ambitieuze kandidaten. Tijdens de masterclass van twee maanden krijgen de talenten een uitgebreid trainingstraject voorgeschoteld en voeren zij een stage-opdracht uit bij een klant van het bureau. Eva-Marie Kuijper vertelt over haar ervaring, wat het haar heeft gebracht en waar ze nu is terechtgekomen. 

Waarom heb je besloten om deel te nemen aan de Masterclass Consultancy?
Eva-Marie: Na mijn rechtenstudie besloot ik een niet-juridische baan te zoeken. Ik wilde nieuwe vaardigheden leren die weinig te maken zouden hebben met het juridische vak. De Masterclass Consultancy gaf mij een unieke kans te beginnen in de consultancy: door het intensieve leertraject dat je binnen korte tijd doorloopt, doe je een grote verscheidenheid aan kennis en vaardigheden op. De Masterclass bood mij een uitdagend programma.

Bij wat voor soort opdrachten ben je betrokken geweest tijdens de Masterclass? En hoe zag jouw rol en takenpakket eruit?
Eva-Marie: Ik ben bij verschillende opdrachten betrokken geweest, met name in de inkoop. Ik heb veel verschillende soorten werkzaamheden gehad. Zo heb ik meegeholpen een uniforme set voorwaarden en standaardcontracten te ontwikkelen voor de inkoopafdeling van een bedrijf. Daarnaast schrijf ik procedures voor een inkoopafdeling en beheer ik mijn eigen categorie. Ik help mee category management en de supply chain te professionaliseren. Bij het beheren van mijn eigen categorie doe ik onder andere aanbestedingen en supplier performance evaluaties. 

Naast het ondersteunen van klanten staat persoonlijke ontwikkeling centraal tijdens de Masterclass. Hoe zag het ontwikkeltraject eruit en welke skills- en vaardigheden heb je zoal opgestoken?
Eva-Marie: In een maand tijd heb ik mij onder andere gecertificeerd in de basis van PRINCE2®, Scrum® en Stakeholder Engagement®. Daarnaast werd er aandacht besteed aan presenteren en andere belangrijke skills die onmisbaar zijn in het consultancy vak, zoals het maken van business analyses. Hiertoe hebben wij belangrijke technieken en methoden behandeld die kunnen worden ingezet om een goede analyse te kunnen maken. Na de eerste maand van trainingen stopt het leertraject bij Zestgroup echter niet, momenteel volg ik een training in AgilePM® Foundation. 

Doelstelling van de Masterclass Consultancy is om jonge professionals klaar te stomen voor de wereld van consultancy en projectmanagement. Welk pad heb jij bewandeld na het afronden van de Masterclass?
Eva-Marie: Tijdens de Masterclass Consultancy presenteerden de verschillende afdelingen binnen Zestgroup zich. Zo is Zest onder andere actief op het gebied van Industries, Utilities en Purchasing. Purchasing sprak mij in het bijzonder aan door het verband met de juridische praktijk. Risk management en contractbeheer zijn belangrijke facetten binnen procurement en het leek mij leuk om met deze afdeling kennis te maken. Ik heb stage kunnen lopen binnen Purchasing. Deze stage beviel zo goed dat ik besloot mij verder in het inkoopvak te willen bekwamen. Momenteel heb ik dan ook een uitdagende opdracht waarbij ik zowel bezig ben met het schrijven van procedures betreffende inkoop, als met het inkoopvak zelf. Zo zijn wij bezig de inkoop verder te professionaliseren door bijvoorbeeld category management en supply chain op te zetten samen met de klant. 

Dit artikel staat gepubliceerd op Conslutancy.nl, lees het artikel hier > 

Nieuwsgierig naar de verhalen van andere Zesters? Lees hun verhalen hier >

Want to know more?

More information, contact, apply; we'd love to hear from you!