High Speed | High Impact

door | okt 7, 2021 | Consultancy, Energy, Projects, Trainingen

Iedere dag is er nieuws over de energietransitie: de noodzaak om afscheid te nemen van fossiele brandstoffen, realisatie van zonneparken, windparken, elektrisch vervoer, etc. Waar we minder over horen is welke processen er nodig zijn om dit allemaal mogelijk te maken. En laat dit nu net het werkveld zijn waar veel van onze collega’s actief zijn!

In de maanden oktober en november nemen we onze mensen met korte maar krachtige wekelijkse Boost your energy kennissessies mee in wat er in energieland gebeurt. High speed – High impact!

De eerste kennissessie in de reeks vond gisteravond plaats; deze ging over Allocatie 2.0 (verzamelterm voor alle allocatie- en reconciliatieprocessen) en C-ARM (Centralisatie van Allocatie, Reconciliatie en Meetdata). Bedankt voor het overdragen van jullie kennis Zesters Martijn Huttenhuis en Anton de Beij!

Waar ging deze eerste sessie over?
De eerste sessie van de Boost your energy reeks ging over Allocatie 2.0 en C-ARM. Dat de energietransitie vele gezichten heeft weten we allemaal. Denk aan de aanleg van zon- en windparken, verminderen van aardgasgebruik, toenemende elektrificatie en toename van nieuwe energiedragers.

Minder zichtbaar, maar zeker zo belangrijk is om vraag en aanbod van energie goed te blijven balanceren en de gemaakte kosten voor balancering eerlijk te verdelen. De verdeling van onbalanskosten is al bijna 25 jaar ongewijzigd en niet meer geschikt voor de toenemende dynamiek in het energielandschap.

Om voorbereid te zijn op huidige en toekomstige ontwikkelingen is het programma Allocatie 2.0 gestart. Dit programma heeft tot doel om de energietransitie te faciliteren en de komende jaren de onbalansverrekening eerlijker en transparanter te maken.

Wil je meer weten over de energietransitie?
We helpen je graag verder! Neem contact met ons >

Meer weten?

Neem contact op

Schrijf je in voor onze

Nieuwsbrief

BEZOEKADRES

Lorentzlaan 3
3401 MX IJsselstein

POSTADRES

Postbus 294
3400 AG IJsselstein

TELEFOON

+31 (0)30 687 46 31
Ma-Vr: 08.30 - 17.00 uur

Confidental Infomation