Kennissessie Allocatie 2.0

door | jun 7, 2021 | Consultancy, Energy

Deze kennissessie op het gebied van Zest Energy Excellence is een mooi initiatief binnen onze Kennisbank.

De energietransitie kent vele gezichten en baanbrekende innovaties: aanleg van zon- en windparken, verminderen van aardgasgebruik, toenemende elektrificatie en toename van nieuwe energiedragers. Minder zichtbaar – maar zeker zo belangrijk – is om vraag en aanbod van elektriciteit goed te blijven balanceren.

Dit proces van matchen van vraag en aanbod en de afrekening hiervan is al bijna 25 jaar ongewijzigd en niet meer geschikt voor de toenemende dynamiek in het energielandschap. Om voorbereid te zijn op huidige en toekomstige ontwikkelingen is het programma Allocatie 2.0 gestart. Dit programma heeft tot doel om de komende jaren het systeem van matchen en afrekenen van elektriciteit eerlijk en toekomstbestendig te maken.

Meerdere consultants van Zest zijn vanaf de start van dit programma actief betrokken bij zowel de realisatie van inhoudelijke processen als coördinatie van alle benodigde veranderingen. Om onze klanten optimaal te kunnen ondersteunen in dit kennisintensieve programma, vindt er binnen Zest veel kennisuitwisseling plaats.

Vorige week verzorgden Zester Lammert Gerkes (programma-manager Allocatie 2.0) en Zester Martijn Huttenhuis (Penvoerder Allocatie 2.0) een interne kennissessie Allocatie 2.0. Hier gingen zij in op alle wijzigende processen, de wetgeving en de impact voor de sector.

Binnenkort publiceren we de whitepaper “Wat betekent Allocatie 2.0 voor jou?”. In de tussentijd verder praten over Allocatie 2.0 of interesse in een kennissessie Allocatie 2.0 voor jouw organisatie/afdeling? Neem contact met ons op!

 

  Neem telefonisch contact met mij op
  Schrijf me in voor de nieuwsbrief

  Jouw privacy is belangrijk voor ons. Zestgroup gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement.

  Meer weten?

  Neem contact op

  Schrijf je in voor onze

  Nieuwsbrief

  BEZOEKADRES

  Lorentzlaan 3
  3401 MX IJsselstein

  POSTADRES

  Postbus 294
  3400 AG IJsselstein

  TELEFOON

  +31 (0)30 687 46 31
  Ma-Vr: 08.30 - 17.00 uur

  Confidental Infomation