Kerstcadeautje voor jou!

Recept Kerstbrood

“Een kookboek vol favoriete recepten van onze collega’s, voor elkaar en onze relaties” Klinkt super leuk toch?

Dat vonden wij ook, dus gingen we aan de slag. Dit jaar maakten we met collega’s een heus Zest-Kookboek! Onze collega’s kregen/krijgen het resultaat deze week thuis met de post samen met wat lekkere en handige goodies in een pakket. Onze relaties hebben we het kookboek ook opgestuurd en we ontvingen al leuke reacties. Smakelijk eten!

Maar uiteraard hebben we ook voor onze sitebezoekers nog een mooi Kerstcadeautje, een echt Kerstrecept, namelijk: Traditioneel Kerstbrood met een vleugje Zest.

Ingrediënten:

  • 500 gr bloem
  • 1½ theelepel zout
  • 100 cc melk
  • 3 eieren
  • 50 gr gist
  • 75 gr boter
  • 75 gr basterdsuiker
  • geraspte citroenschil (Zest :-))
  • 400 gr rozijnen/noten
  • 300 gr amandelspijs

Aan de slag:

  • Gist aanmengen met deel suiker + deel lauwe melk.
  • Bloem, eieren, rest melk, rest suiker, gesmolten boter, rasp en zout toevoegen en een soepel deeg maken.
  • 1½ uur laten rijzen.
  • Gewassen en uitgelekte rozijnen door het deeg werken.
  • Platslaan tot ronde deegkoek, spijsrol erop leggen en dubbelslaan.
  • Op vette, bebloemde bakplaat nog ½ uur laten rijzen in de oven op 40°, met bebloemde doek erop.
  • Dan 40 minuten bakken, hete lucht 130° (voorverwarmd).

De credits voor dit recept gaan naar onze collega Michiel van Leeuwen.

Zestgroup Michiel van Leeuwen

Want to know more?

More information, contact, apply; we'd love to hear from you!