Meeting of Minds Internet of Things

Meeting of Minds Internet of Things

Zestgroup No Comment

Zestgroup organiseerde afgelopen dinsdag 25 oktober (2016) een Meeting of Minds bij Het Nut in Beesd. Thema van de dag was: Wat zijn de mogelijkheden van Internet of Things voor de energie- en watersector?

Met 40 bezoekers van ruim 15 water- en energiebedrijven en een inspirerend programma kijken wij terug op een zeer geslaagde middag.

De middag begon met een korte inventarisatie van de aanwezigen; waar is iedereen mee bezig, waar liggen de grootste IoT uitdagingen? De uitkomsten hiervan zullen we snel delen op onze site.

Tijdens deze bijeenkomst kregen de bezoekers interessante ervaringen te horen van diverse sprekers. John Mathon van Yenlo USA was deze middag aanwezig om zijn IoT ervaringen te delen. John is een van de oprichters van TIBCO waar hij 15 jaar de rol van CTO vervulde. John is een autoriteit op het gebied van IoT, API en SOA centric services. Hij is betrokken bij grootschalige internationale projecten van bedrijven in de top-100. John is een ervaren spreker op universiteiten en internationale conferenties. Bas Kasteel van Fudura vertelde aan de hand van interessante praktijkcases over de ups- en down om een IoT platform voor de energietransitie te bouwen. Rene Kint van Hoogheemraadschap van Delfland vertelde vervolgens enthousiast over de IoT pilot die zij in samenwerking met de TU Delft uitvoeren. Waarom bouwt Delfland een eigen communicatienetwerk met beveiligde sensoren? Wat zijn de benefits? Hoe houden ze de hackers op afstand en wat zijn de vervolgstappen?

Naast de presentaties was er tijdens de middag ruimte voor brainstorm en discussie tijdens een korte workshop gebaseerd op het business model canvas. Uiteraard werden tijdens de ontvangst, de middagbreak en de afsluitende borrel vele contacten gelegd.

Want to know more?

More information, contact, apply; we'd love to hear from you!