Process Mining Camp 29 en 30 juni 2017

Process Mining Camp 29 en 30 juni 2017

Zestgroup No Comment

Op 29 en 30 juni vond voor de 6e keer de Process Mining Camp plaats op het TU in Eindhoven. Met bezoekers uit 24 landen van over de hele wereld, mag het zeker een internationaal congres genoemd worden. Zest was aanwezig om nieuwe inzichten te verkrijgen.

Het Proces Mining Camp begon met een korte kick-off van Anne Rozinat over de nieuwe versie van Disco en alle hiermee gepaard gaande extra functionaliteiten (Work Calender).

Process Mining is a discipline, not just a tool. Deze uitspraak vormde een belangrijke rode draad in de gehele camp. Process mining (PM) is meer dan alleen de tool; Disco. Dat is een eerste stap die de basis vormt door het beschikbaar stellen van data. De keuze van de data, interpretatie daarvan, de dialoog met de betrokkenen en de conclusies die getrokken worden, zijn de verantwoordelijkheid van de Process Miner. Hij/Zij dient hier ethisch mee om te gaan. Wees transparant, verstandig, anoniem en creëer vertrouwen.

29 juni stond in het teken van klantervaringen waarbij NS, NN, CZ, Essent, VGZ en VECO hun ervaringen met procesmining deelden. De successen en uitdagingen waar zij tegenaan gelopen zijn, kunnen tips & tricks zijn voor anderen. Opmerkelijk waren de overeenkomende ervaringen van de verschillende bedrijven.

Rode draad van deze dag:

  • Procesmining zorgt voor inzicht, niet voor de oplossing
  • Wees ethisch en transparant met informatie
  • Begin klein en experimenteer

Uitdagingen blijven:

  • Politiek, acceptatie, bewijsvoering voor de businesscase
  • Het verzamelen van de juiste data
  • Verwachtingen managen
  • Dialoog tussen IT en de business

30 juni stond in het teken van workshops. Jammer dat je niet op meerdere plekken tegelijk kunt zijn, want het was een interessant programma!

Al met al was het een leerzame en interessante conferentie. Procesmining wordt als ondersteuning gebruikt en om inzicht te verkrijgen waarna optimalisatie plaats kan vinden. Processming is niet de oplossing voor problemen, maar zorgt voor duidelijkheid en inzicht. Procesmining versterkt Lean, Continious Improvement en Agile (andere diensten van Zest). Process Mining houdt/vormt de vergrootglas op de processen. Het startpunt in processoptimalisatie.

Want to know more?

More information, contact, apply; we'd love to hear from you!