Agile manier van werken

Agile manier van werken

Situatie

Om te komen tot een meer effectiever en efficiënter service delivery proces in combinatie met verbeterde logistieke en IT eisen en wensen, heeft Vopak besloten de huidige bestaande oplossingen te vervangen door moderne en duurzame oplossingen. Voor de processen ‘Order to Cash’ en ‘Arrival to Departure’ is gekozen voor maatwerk, met OutSystems als nieuw platform, Agile als filosofie en Scrum en SAFe (Scaled Agile Framework) als basis frameworks.

Doel

Gezien de ruime ervaringen op het gebied van Agile transities, Agile Project Management, SAFe Programma Management, Agile, Scrum en SAFe trainingen en gezien de ruime ervaringen in het logistieke en chemische werkgebied is Zestgroup op een viertal gebieden gevraagd Vopak te ondersteunen:

  • Ondersteuning bij de verandering van traditioneel Waterfall naar Agile / Scrum / SAFe
  • Training en coaching op het gebied van het Scrum en SAFe framework
  • Agile Project Management van het ‘Order to Cash’ project
  • Ondersteuning bij de verdere uitbouw van het PMO ter ondersteuning van het programma en van de bij het programma horende projecten.

Aanpak

Door het organiseren van assessments, workshops en trainingen met het Global IT en Project Management bij de start van het Agile programma binnen Global IT, als ook later, tijdens de daadwerkelijke programma en project uitvoering door training en coaching op het gebied van Agile, Scrum en SAFe, is Zestgroup betrokken geweest bij de verandering van de organisatie van traditioneel Waterfall naar Agile met Scrum en SAFe als basis frameworks.

Door het uitvoeren van Agile Project Management voor het ‘ Order to Cash’ project en de ondersteuning bij de uitbouw van het PMO op programma en project niveau is Zestgroup betrokken geweest bij de daadwerkelijke uitvoering en mede betrokken geweest bij de Agile programma en project inrichting met opnieuw Scrum en SAFe als basis frameworks.

Resultaat

De eerste opleveringen van de genoemde projecten zijn geweest. Agile, en Scrum en SAFe als basis frameworks zijn in grote lijnen geadopteerd en de eerste benefits zijn gerealiseerd. De programma en project organisatie, als ook het PMO, staat. De volgende stappen in de verdere Agile maturity groei zijn gedefinieerd en worden momenteel geïmplementeerd.

> Benieuwd wat Agile voor uw organisatie kan betekenen?

Date:23 jan, 2017

Categories:

Client:Vopak