Unieke mogelijkheden voor de energietransitie

Zestgroup geeft handen en voeten aan de Energietransitie


Nederland heeft 7,7 miljoen woningen. Bijna alle woningen worden verwarmd met het Groningse aardgas. Begin jaren ‘60 werd heel Nederland aangesloten op het Groningse aardgas; de Nederlandse economie profiteerde volop mee, de staatskas werd flink gespekt en de bewoners werden voorzien van goedkope warmtevoorziening.

Uiterlijk in 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Hetzelfde jaar moeten 2 miljoen woningen van het aardgas af zijn. Wat betekent dat voor de manier waarop we thuis in onze energie voorzien? Heeft het altijd en goedkoop aanwezig zijn van aardgas ons lui gemaakt? Hoe duidelijk zijn de oplossingen?

Zoals bij elke verslaving kost afkicken flink wat moeite. Transitie betekent niet alleen technologische verandering, maar heeft ook impact op onze bestaande politieke en economische structuur. Dat maakt het hardnekkig, maar niet onmogelijk.

Hoever zijn we als Nederland? Wat moet er nog gebeuren?
Lees het in het artikel dat wij schreven (PDF) >

Wie zijn wij en wat kunnen we voor u betekenen?

Zestgroup is een ervaren consultancy- en projectorganisatie met een unieke positie in de markt. Onze missie en passie is het toevoegen van  waarde aan organisaties en bedrijven, klein en groot, vandaag en in de  toekomst. Met een hands-on mentaliteit bieden wij aan onze klanten oplossingen en adviezen die het verschil maken. Onze klanten waarderen  ons zeer om onze deskundigheid en kennis van hun branche. In nauwe samenwerking met u werken we naar de beste oplossingen, met blijvende meerwaarde.

Zestgroup en de energietransitie

De Energietransitie staat vandaag de dag volop in de belangstelling in energieland; alle betrokkenen – lokalen initiatieven, overheid, beheerders van infrastructuur, commerciële marktpartijen – hebben ideeën over wat de Energietransitie voor hun gaat betekenen. Echter blijft het bij het ruime begrip Energietransitie, waarbij veelal alleen de link wordt gelegd met duurzame en schone energie. Zestgroup gaat verder en maakt de Energietransitie concreet en tastbaar door simpelweg te doen, samen met u!

Anno 2018 levert Zestgroup een waardevolle bijdrage aan de Energietransitie door het realiseren van deze verandering op het gebied van wet- en regelgeving, marktstructuur, organisatie, processen, data en systemen: Executing the Energy Transition!

Want to know more?

More information, contact, apply; we'd love to hear from you!