Energy excellence

Partner voor uitdagingen in Energie | Water | Warmte

Zest helpt klanten binnen de energie-, water- en warmtesector. Wij implementeren oplossingen op het gebied van procesoptimalisatie, projecten, en organisatorische vraagstukken. Dit doen we met pragmatische en ondernemende consultants met unieke sectorkennis. Samen met onze klanten zorgen wij dat zij hun doelstellingen, missie en visie realiseren. Hierdoor wordt hun dienstverlening succesvoller. We doen dit vanuit onze passie. Passie voor doorlopende verbetering en verduurzaming van de utilities sector.

Zest heeft een unieke positie verworven in de Utilities markt. Zo dragen wij al sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 bij aan procesoptimalisaties, implementaties van wet- en regelgeving en verbeterde prestaties van onze klanten. Onze ervaring en expertise strekt zich uit over de gehele waardeketen van de Utilities markt. Hierdoor bezitten wij breed inzicht en diepgaande kennis. Dit zorgt dat we bij onze klanten een verschil kunnen maken.

De Energie Transitie is momenteel één van de meest besproken maatschappelijke onderwerpen. Zest is met haar kennis en ervaring in de Utilitiesmarkt in veel gerelateerde projecten betrokken. Denk aan de ontwikkeling en uitrol van slimme energiemeters, het ontwerpen en implementeren van een nieuw marktmodel en toekomstbestendige processen voor voorspelling en verrekening van energie. Zest consultants zijn erbij. We zijn betrokken bij grote landelijke programma’s (zoals C-ARM en Allocatie 2.0) maar daarnaast ook actief bij veel van de betrokken marktpartijen. We ondersteunen hier in de realisatie van de energie transitie doelstellingen, zoals biogas projecten, verzwaring van energienetwerken en realisatie van windmolen- en zonneparken.

Neem contact op

ONZE SPECIALISATIES

Business Consultancy

De consultants van Zest hebben veel kennis & ervaring in huis. Deze kennis wordt continu versterkt en vernieuwd door onze interne Zest Academy. Dagelijks zijn onze collega’s bezig met sectorreleases, veranderende wetgeving, security, data-analyse en procesoptimalisaties.

De kennis en skills van onze gedreven consultants zetten wij optimaal in bij onze klanten. Wij geven adviezen en gaan verder. We helpen met het pragmatisch implementeren van deze adviezen.

Projecten & Programma’s

Zestgroup heeft een bewezen trackrecord. Een trackrecord op het gebied van procesoptimalisatie, implementatie- en transitieprojecten.

Doordat we zowel in de energie-, warmte- als watersector actief zijn, combineren we deze best practices uit de verschillende sectoren effectief en stemmen we deze optimaal af op specifieke omstandigheden.

 

 

 

 

 

Strategie implementeren

Een nieuwe strategie implementeren? Zest doet dit op tactisch en operationeel niveau. Zest kent de Utilitiesmarkt als geen ander en de uitdagingen van veranderingen daarbinnen.

Wij leveren geen standaard adviesrapporten. Wij implementeren processen en een werkwijze die op de lange en korte termijn onze klanten in staat stelt hun strategische doelen te realiseren.

Boost your Knowledge

Binnen Zestgroup/Accenture organiseren we voor de tweede jaar op rij interessante Kennissessies – BOOST YOUR KNOWLEDGE - voor onze collega’s. Dit doen we om binnen de verschillende kennisgroepen onze kennis te verbreden en met elkaar te delen en een frisse blik te...

Duurzame warmte publicatie

“In 2030 komt 70 procent van alle elektriciteit uit hernieuwbare bronnen.” Het klimaatakkoord legt een sterke ambitie neer voor de energietransitie met duurzame warmte als één van de pijlers. Naast kansen brengt deze groeimarkt ook tal van specifieke uitdagingen met zich mee…

Hoe Zestgroup helpt bij de transitie naar duurzame warmtebronnen

Een belangrijk aandachtspunt in de huidige energietransitie is de overstap van aardgas naar duurzaam opgewekte warmte vanuit diverse warmtebronnen. Tegelijkertijd brengt deze overstap uiteraard ook de nodige uitdagingen met zich mee. 

Kennissessie NBility

Vandaag vindt de laatste kennissessie plaats van de Boost your Energy reeks die wij afgelopen weken organiseerden voor onze collega’s. Gastspreker Ton van der Knaap, Enterprise Architect binnen Stedin, deelt zijn kennis met alle Zesters. Hij vertelt over het NBility model – een gezamenlijk model van de Nederlandse netbeheerders – en beschrijft hun business capabilities, bedrijfsobjecten en waardestromen.

Zestgroup ondersteunt innovatief biogasproject

Wanneer het gaat over de agrarische sector en duurzaamheid denk je vandaag de dag al gauw aan boze boeren die op de tractor naar Den Haag trekken. Dat het ook anders kan bewijzen ze in Noordoost-Twente. Daar hebben verschillende melkveehouders de handen ineengeslagen om hun steentje bij te dragen aan de energietransitie:

BOOST YOUR ENERGY – “Hoe werkt het in de praktijk?”

Tijdens de 7e Boost your Energy kennissessie ontvingen wij keynote spreker Jeffrey Bartels van EDMIJ om ons meer te vertellen over de praktijkervaringen als programmaverantwoordelijke, leverancier en aggregator midden in de energietransitie.

Help! Mijn energieleverancier is failliet!

Aanvullend op de 6 Boost your Energy kennissessies die deze maand plaatsvinden, organiseert onze Academy vanavond voor alle Zesters de kennissessie "Help mijn energieleverancier is failliet!". In deze sessie behandelen we de gevolgen van een faillissement van een...

MLOEA, wat is dat?

In 2017 is MLOEA (meerdere energieleveranciers op één aansluiting) als concept in de energiemarkt geïntroduceerd, maar… wat is het? Waar kunnen we het voor gebruiken en welke complexiteit wordt hierdoor toegevoegd aan de processen in de energiebranche?

Ontwikkelingen Waterstof

De derde Boost your Energy in de reeks van Kennissessies die wij deze en volgende maand organiseren, ging het over Waterstof.

Wat is het? Wanneer is het een zinvol en rendabele oplossing voor de energietransitie in Nederland? Welke uitdagingen zien we? Waarvoor is het een goede toepassing? Hoever zijn we al in Nederland met de ontwikkelingen van de waterstofeconomie?

Kennissessie Warmte

Vandaag stond de tweede kennissessie van de Boost your Energy reeks op agenda; deze ging over Warmte. Wat is het? Welke mogelijkheden en vormen zijn er? Wat is de impact van Warmtewet en Regionale Energie Strategieën? Op welke wijze kan je warmte toepassen in de gebouwde omgeving om samen te verduurzamen en de doelstellingen uit het klimaatakkoord te realiseren voor 2030?

Meer weten?

Neem contact op

Schrijf je in voor onze

Nieuwsbrief

VISIT US

Lorentzlaan 3
3401 MX IJsselstein

POSTAL ADDRESS

Postbus 294
3400 AG IJsselstein

TELEPHONE

+31 (0)30 687 46 31
Mo-fr 8.30 AM - 5 PM

Confidental Infomation