PROCUREMENT EXCELLENCE

Leg je windpark aan of bouw je een nieuwe productiestraat in een fabriek? Of wordt jouw bedrijf uitgedaagd door de impact van verscheidene transities (zero uitstoot transitie, IT-implementaties, etcetera), waarbij dit impact heeft op je benodigde inkoopmiddelen en -kennis?

Zest Procurement adviseert in alle fasen in de levenscyclus van een kapitaalintensief investeringsproject (CAPEX project), waarbij we de benodigde middelen, ervaring en kennis kunnen leveren. Vanaf het begin van een pre-investeringsbeslissing, bij het bepalen en uitvoeren van de inkoopstrategie, bij installatie van en tijdens de onderhoudsfase van de assets. Maar ook bij het slim inrichten van je supply chain van spare parts en het einde van de levenscyclus wanneer je de asset wilt ontmantelen is Zest Procurement graag je partner.

Bij al onze opdrachtgevers (in binnen- en buitenland) zetten wij onze kennis, branche-ervaring en hands-on mentaliteit in. We zijn actief in de sectoren Renewables, Pharmacy, Food & Beverage, Chemie, Oil & Gas, Maritiem, Staal en Health.

Grote CAPEX-investeringsprojecten zijn meer dan het inregelen van de inkoop van systemen. Zest Procurement stemt oplossingen altijd af op jou – en mét jou – als klant. We kijken altijd naar je behoeftes, de cultuur van je organisatie en het externe speelveld. Wij zijn ervan overtuigd dat jouw organisatie met ons advies en ondersteuning klaar is om op inkoopgebied te excelleren.

Neem contact op

onze specialisaties

Preparation

Wanneer je te maken hebt met grote investeringen en onvoldoende capaciteit en/of ervaring in huis hebt, kan Zest Procurement waarde toevoegen door te sparren over (duurzaamheids)doelstellingen en bijpassende contractvormen, helpen bij het maximaliseren van benutten van kansen en het minimaliseren van de risico’s. Het identificeren en mitigeren van risico’s (zowel business case-risico’s als projectrisico’s) in deze fase is essentieel voor toekomstig succes.

Zest Procurement is initiator van “CAPEX Platform Nederland”. Op dit platform delen multinationals hun kennis op het gebied van CAPEX inkoop.

Procurement

Tijdens het maken van inkoopbeslissingen die je niet regelmatig neemt, kan Zest Procurement direct resultaat boeken door onze specialistische inkoopkennis, maar ook je eigen leercurve een boost geven en/of je team bevrijden van taken die niet repetitief zullen zijn.

Zest Procurement denkt na over een goede contracting-strategie en evaluatiecriteria, en realiseert tendertrajecten en contractonderhandelingen. De risicomitigaties die in de fase hiervoor (Preparation) in kaart zijn gebracht, worden nu op de juiste wijze gewaarborgd.

Execution

Tijdig leveren en het voldoen aan de beoogde budget- en kwaliteitseisen. Dat zijn de grootste uitdagingen voor kapitaalintensieve projecten. Deze zaken hebben een aanzienlijke negatieve financiële en imago-impact voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers.

Wij gaan bij elk project voor een intensieve samenwerking tussen de verschillende benodigde vakdisciplines. Alleen zo is een verandering in werkwijze haalbaar. Zestgroup heeft veel ervaring met deze uitdagingen en brengt de belangrijkste disciplines samen in een “internationaal multidisciplinair samenwerkingsmodel”.

MRO & Supply Chain Management

Het optimaal benutten van alle assets vereist goed inzicht in alle supply chain-aspecten en actief contractbeheer. De inkoopspecialisten van Zest kunnen waarde genereren via verschillende inkoopactiviteiten in uw supply chain.

Zest Procurement heeft inmiddels een indrukwekkende trackrecord opgebouwd in het optimaliseren van technisch inkopen van MRO-artikelen (maintenance, repair and operations artikelen). Met een gerealiseerde out-of-pocket kostenbesparing verbeteren wij de processen en systemen van onze klanten.

Daarnaast kunnen onze specialisten ervoor zorgen dat uw uitgaven goed worden gecategoriseerd, garanties worden gecontroleerd en claims correct worden afgehandeld – allemaal bijdragend aan financiële, kwaliteits- en duurzaamheidsvoordelen.

Decommissioning

Wanneer assets aan het einde van hun levenscyclus zijn en op de juiste manier worden verwijderd, wordt ontmanteling vaak gezien als een activiteit die geen waarde toevoegt aan een inkoopteam. Die toegoevoegde waarde is er echter wel!

Kijk alleen maar naar de kostenbesparingen en behalen van duurzaamheidsdoelen die in deze fase mogelijk zijn. Maak gebruik van externe middelen en laat uw team zich concentreren op hun kernwerk.

Meer weten?

Neem contact op

Schrijf je in voor onze

Nieuwsbrief

VISIT US

Lorentzlaan 3
3401 MX IJsselstein

POSTAL ADDRESS

Postbus 294
3400 AG IJsselstein

TELEPHONE

+31 (0)30 687 46 31
Mo-fr 8.30 AM - 5 PM

Confidental Infomation