Zest begeleidt en faciliteert bij totstandkoming C-ARM

door | feb 18, 2021 | Consultancy, Energy, Projects

Consultants van Zest actief in meerdere rollen

Het programma C-ARM draagt bij aan een uniforme en gebalanceerde energiemarkt in Nederland, dankzij de samenwerking van alle betrokken marktpartijen. De totstandkoming van dit programma was een uniek traject, waarbinnen de consultants van Zestgroup verschillende adviserende en uitvoerende rollen hebben vervuld bij de regionale netbeheerders en EDSN.

Programma met grote impact op de energiemarkt

Binnen het programma C-ARM komen vraag en aanbod op de energiemarkt in Nederland bij elkaar. De zeven regionale netbeheerders maken hierbinnen gebruik van één centrale toepassing voor het uniform en centraal verwerken van allocatie, reconciliatie en meetdata (C-ARM). Zo kunnen zij gezamenlijk de marktpartijen en toekomstige ontwikkelingen vanuit energietransitie nóg beter faciliteren. C-ARM is inmiddels door alle betrokken partijen (netbeheerders) succesvol geïmplementeerd; een mooie en belangrijke mijlpaal voor de energiesector.

Zest voegt in meerdere rollen waarde toe

C-ARM is sinds september 2019 operationeel en alle netbeheerders zijn hier één voor één ingestapt. Sinds oktober 2020 zijn alle partijen aangesloten. De implementatie van het programma is uiteraard al veel eerder opgestart, waarbij de consultants van Zest vanaf de start hebben bijgedragen aan de inhoud en het proces. Wij leverden kennis, realisatiekracht en ervaring in verschillende rollen. Onze mensen vervulde diverse rollen: projectmanagement, transitiemanagement en testmanagement. Uiteraard leverden wij ook business consultants die op inhoud participeerden en begeleidden bij het opstellen van requirements voor de systemen bij alle netbeheerders en centrale marktpartij EDSN. Zo waren wij betrokken in zowel aansturende rollen, maar ook inhoudelijke rollen. Nu C-ARM door alle partijen in gebruik genomen is, zijn de consultants van Zest ook betrokken bij het beheer en verdere verbeteringen.

Voordelen van de utilities-kennis en -ervaring bij Zest

Op dit moment ben ik samen met verschillende teams bezig met het implementeren van een app voor het maken van veiligheidsmeldingen, het formuleren van een roadmap voor de implementatie van de veiligheidsvisie, het uitzetten van verschillende middelen om de cultuurverandering in goede banen te leiden en het organiseren van een kick-off via een live Webinar. Een functie met veel uitdaging en verantwoordelijkheden, waarin ik het beste van mezelf kan laten zien, maar ook zeker veel nieuwe dingen leer.

Meer informatie

Wilt u meer weten over wat Zest voor uw bedrijf kan betekenen op het gebied van consultancy bij kennisintensieve utilities projecten als C-ARM? Neem dan contact met ons op!

Jaap MulderJaap Mulder
Directeur Zest Utilities
j.mulder@zestgroup.nl | 06-29159501

Meer weten?

Neem contact op

Schrijf je in voor onze

Nieuwsbrief

BEZOEKADRES

Lorentzlaan 3
3401 MX IJsselstein

POSTADRES

Postbus 294
3400 AG IJsselstein

TELEFOON

+31 (0)30 687 46 31
Ma-Vr: 08.30 - 17.00 uur

Confidental Infomation