Agile Game Eneco Consumenten

Transitie naar een Agile project delivery

De aanleiding

Eneco Consumenten doorloopt een transitie waarin Agile een prominentere rol gaat krijgen in de project delivery.

Waarom Zest?

Vanwege de positieve ervaringen met Zest binnen Eneco heb ik gevraagd of ze iets kunnen verzinnen om de transformatie “voelbaar” en “concreet” te maken. Het voorstel van Zest was een Agile Game. Klinkt leuk, maar gaat dat ons ook helpen? Zest was ervan overtuigd en wij durfden het wel aan.

Ervaring Joeri Kamp – CIO Eneco

Tot nu heeft Zest tweemaal voor Eneco een Agile game verzorgd. Beide keren was de game onderdeel van een management sessie. Eerst 15 managers IT, daarna een uitdaging om voor 60 leden van het MT en directie hetzelfde leereffect te creëren. Spannend voor zowel Eneco als Zest. Wederom heeft Zest ons weten te verrassen. Een geweldige ervaring!

Op speelse wijze zijn we geconfronteerd met onze huidige werkwijze, maar zijn we ook alert gemaakt van de kracht van het team waarin we werken. Open communicatie, heldere afspraken, elkaar scherp houden en helpen en vooral zorgen dat het plezier in wat je doet niet vergeten wordt. De opzet van de game heeft ons inzicht gegeven waarop we moeten sturen en ook waar we los kunnen laten. Dit gaat ons helpen onze transformatie succesvol te doorlopen. Onze verwachtingen zijn zeker waargemaakt!

 

 

Contact

    Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

    Want to know more?

    More information, contact, apply; we'd love to hear from you!