Gedoseerde verandering op maat

Opdrachtgever

Een netbeheerder van gas en elektriciteit.

Situatie

Vanwege externe druk ontstond bij deze klant de behoefte om over te stappen op een Agile manier van werken. Men had het gevoel dat ze achterbleven, maar merkten geen problemen met de huidige manier waarop ze werkten. De Agile was een term die gebruikt werd, maar niet beoefend.

Doel & Aanpak

Zestgroup is bij deze kant begonnen door hen te helpen de verschillen binnen Agile te begrijpen, de mogelijkheden in kaart te brengen en  de uitdagingen die Agile werken met zich meebrengt. Van daaruit is Zestgroup stap voor stap te werk gegaan, waardoor iedereen in de organisatie de mogelijkheid kreeg om de nieuwe manier van werken over te nemen. Zodra een er een enthousiast team ontstond, werkte dit als een magneet voor de andere teams. Zestgroup begon heel hands-on en deed het grootste deel van het werk zelf. Langzaam maar doeltreffend droeg Zestgroup de verantwoordelijkheden over aan anderen. De Agile manier van werken en de transformatie naar de Agile manier van werken is geen standaard programma of project, dit zou bij deze klant ook niet gepast hebben. Geleidelijke aanpassing was bij deze verandering essentieel.

Resultaat

Een manier van werken implementeren die past bij het bedrijf, op een realistisch tempo. Dit was de sleutel tot succes! Bij deze klant en alle andere klanten van Zestgroup. Tijdens deze geleidelijke verandering was ophalen van feedback en bijsturen op basis van feedback vanuit de organisatie en teams op de Way of Working van crusiaal belang.

> Benieuwd wat Agile voor uw organisatie kan betekenen?

Want to know more?

More information, contact, apply; we'd love to hear from you!