Implementatie en acceptatie

Opdrachtgever

Een van Nederlands grootste nutsbedrijven.

Situatie & Doel

Na de betrokkenheid bij veel andere grootschalige projecten binnen dit bedrijf, werd Zestgroup gevraagd om te helpen bij de transformatie van IT (en later Business) naar de Agile manier van werken. Om dit te bereiken diende de Raad van Bestuur op een lijn te staan.

Aanpak

Na het opstellen van een transformatieplan waren de te behalen voordelen duidelijk. Toen de gehele inhoud van transformatie duidelijk was, stemde de raad in met een grote transformatie.

Om de transformatie te starten, werden verschillende partijen gevraagd om te helpen met hun specifieke expertise. Zestgroup zet zich in voor de implementatie en acceptatie van de Agile manier van werken. We helpen te transformeren door hen bekend te maken met de basis van de Agile manier van werken: het begrijpen van de rollen en verantwoordelijkheden van teams en van het management. Ongeveer 350 mensen werden op een zeer doeltreffende manier getraind, onder meer door een Agile Game te spelen. Ook werden scrumteams gecoacht.

Resultaat

Vanaf heden is deze klant van ons volledig Agile. De Chief Information Officer was onze belangrijkste klant in dit veranderingsproces.

> Benieuwd wat Agile voor uw organisatie kan betekenen?

Want to know more?

More information, contact, apply; we'd love to hear from you!