Splitsing van systemen

Het resultaat is een verhoogde flexibiliteit en vergrote wendbaarheid voor beide bedrijven.

Opdrachtgever

2 waterbedrijven in België

Situatie

Bij het splitsen van een waterbedrijf in België naar twee afzonderlijke waterbedrijven diende de complete bestaande ERP-omgeving en bijbehorende interfaces te worden gesplitst. Het SAP ERP-systeem en gerelateerde systemen, data en interfaces werden voorheen gedeeld op een gezamenlijke infrastructuur. Dit diende te worden opgesplitst in twee zelfstandige draaiende omgevingen.

Aanpak

Zest consultancy begeleidde de splitsing en transitie en daarna het testen en de go-live van de separate omgevingen. Alle ERP-gerelateerde systemen zoals klantportalen, CRM en financiële administratie, en daarmee alle kritische business-processen, dienden gecontroleerd te worden gestopt en omgeschakeld om ze na transitie weer op te starten op twee nieuwe, zelfstandige draaiende omgevingen. Dit volgens het Cutover-Transitie-SOS principe (Stoppen, Omschakelen, Starten).

Zest verzorgde met een klein team op Agile wijze de aansturing, controle en rapportage tussen de service providers en de waterbedrijven. Gezien de bedrijfsbrede impact voor beide waterbedrijven waren er strakke deadlines en moesten nieuwe contractuele afspraken worden gemaakt, wat met een diverse groep aan leveranciers een uitdaging kan zijn.

Zest paste verschillende methodieken toe, onder andere Agile testing, daily stand-ups en impactsessies voor de coördinatie van de transitie van 25 verschillende business-teams.

Resultaat

Na een succesvolle go-live hebben beide bedrijven een zelfstandige omgeving met eigen ERP- en aanverwante systemen, met voor beide bedrijven separate service contracten met verschillende leveranciers. Het resultaat is een verhoogde flexibiliteit en vergrote wendbaarheid voor beide bedrijven.

Want to know more?

More information, contact, apply; we'd love to hear from you!