Project Management Office Consultant

Ben jij de ervaren PMO consultant die wij zoeken?

De Zestgroup divisie Zest Industries is op zoek naar talent. Bij Zest krijg je de kans onderdeel uit te maken van een dynamisch, middelgroot consultancybureau met inspirerende collega’s. Onze consultants zetten hun expertise in om toonaangevende bedrijven in de hightech industrie te helpen de toegevoegde waarde voor hun klanten te optimaliseren. Als PMO consultant ben je verantwoordelijk voor ontwerp, executie, controle, relatie, documentatie en rapportage van projecten, programma’s en/ of portfolio’s. Tijdens deze uitdagende rol zul je project management processen optimaliseren en proactief een aantal services aanbieden op het gebied van planning & control, risk & issue management, resource management, scope & change management, kwaliteitsmanagement, benefits management, status rapportage en project financiën. Je acteert als een strategische partner van de projectmanager en je behoudt te allen tijde overzicht over de projectstatus.

Zoeken we jou?

Experience & hard skills

 • 3-10 jaar werkervaring als Project Management Office consultant
 • Een afgeronde WO studie op het gebied van bedrijfskunde, economie of een technische richting
 • Gecertificeerd in en ervaring met project management methodieken (bij voorkeur PRINCE2 en Agile)
 • Lean Six Sigma certificering is een pré

Soft skills

 • Uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal
 • Affiniteit met procesverbetering en projectmatig werken
 • Doortastend, positief kritisch, deskundig, initiatiefrijk, ondernemend en gemotiveerd
 • Affiniteit met projectmanagement tooling en ERP systemen (SAP) is een pré

Wij bieden

 • Een boven marktconform salaris, doordat we de omzet bij de klant delen met onze medewerkers
 • Een vast dienstverband
 • Een gestructureerd en op maat gesneden opleidingsprogramma
 • Veel ontwikkelkansen binnen een snelgroeiend bedrijf
 • Een ondernemend werkklimaat en inspirerende collega’s
 • Uitdagende projectmanagement opdrachten bij toonaangevende hightech bedrijven
 • Plezier in het werk: sociale activiteiten en feesten met collega’s

Ben jij de Zester die we zoeken?

Met deze vacature bieden we je een uitgelezen mogelijkheid om onderdeel te worden van Zest. Ben jij de Zester die we zoeken? Dan ontvangen we graag jouw CV en motivatie via hrm@zestgroup.nl.


Over ons

Onze expertise Wij hebben ons gespecialiseerd in alle aspecten van projectmanagement en procesverbetering voor de hightech industrie. Dat geeft ons een unieke positie in de consultancy markt met uitdagende opdrachten. We leiden baanbrekende projecten en programma’s voor onze klanten, zoals de automatisering van het testproces van lithografiemachines of het implementeren van een nieuwe manier van werken rondom benefits management.

Onze markt en klanten

Hightech bedrijven opereren in een dynamische industrie die wordt gekenmerkt door een steeds kortere innovatiecyclus, onder druk staande marges en gecompliceerde supply chains, aangejaagd door wereldwijde concurrentie. Wij helpen vooraanstaande hightech bedrijven hun concurrentiepositie te verbeteren door snel in te spelen op veranderingen in de omstandigheden en eisen van de markt. We hebben duurzame partnerships opgebouwd met klanten als ASML, Philips, Vopak en NXP. En als onderdeel van de Zestgroup bieden we ook toegesneden oplossingen voor klanten als Eneco, Vattenfall, Tatasteel, Cogas, EDSN, Van Oord, Stedin, Tennet, Waternet, Alliander, Enexis, Nuon, Oxxio, Greenchoice, Essent and GDF.

Onze kernwaarden: Deskundig | Betrokken | Innovatief

 • Deskundig: onze klanten waarderen onze skills en expertise. Met onze eigen geaccrediteerde trainingsorganisatie, de Zest Academy, bieden we gecertificeerde trainingen aan in ons vakgebied. Niet alleen zodat onze consultants zich kunnen blijven ontwikkelen, maar ook om onze klanten training te kunnen bieden en het kennisniveau van hun medewerkers te verhogen. In samenwerking maken we een persoonlijk ontwikkelplan om onze expertisegebieden onder de knie te krijgen.
 • Betrokken: met een hands-on mentaliteit bieden we onze klanten oplossingen en advies die daadwerkelijk het verschil maken. We managen het gehele project (business en IT) tot een succesvol eindresultaat. We stoppen niet bij een advies, maar implementeren deze en zijn samen met de klant verantwoordelijk voor het succes na implementatie.
 • Innovatief: we zijn constant op zoek naar innovatieve manieren om onze klanten te helpen hun projecten en processen te verbeteren. Binnen onze Centers of Excellence werken onze consultants samen om nieuwe kennis te creëren en nieuwe dienstverlening te ontwikkelen.

Onze consultants Zest consultants zijn doortastend, positief kritisch, deskundig, initiatiefrijk, ondernemend en gemotiveerd. Daarnaast kun je de Zest-consultant herkennen aan een sterke persoonlijkheid en aan het enthousiasme en de lol die de Zest-consultant heeft tijdens zijn werk.

Want to know more?

More information, contact, apply; we'd love to hear from you!