Martijn Korpershoek | Business Consultant @ Zestgroup

Diversiteit qua werkzaamheden, kennisontwikkeling en ervaring opdoen

Januari 2018 – Zester Martijn Korpershoek vertelt over zijn ervaringen als consultant, waarom hij voor het van consultancy gekozen heeft, hoe zijn werkdagen eruit zien en wat zijn ambities voor de komende jaren zijn.

Diversiteit in opdrachten

In 2017 ben ik begonnen met het uitvoeren van een Europese Aanbesteding waardoor mijn opdrachtgever een nieuwe partner en softwareoplossing heeft gevonden. Door deze aanbesteding is gewaarborgd dat bedrijfskritische inkomstenstromen kunnen worden gefactureerd. Daarnaast ben ik voornamelijk bezig met het onderzoeken van de potentie van Robotic Process Automation binnen de organisatie van mijn klant. Hierbij is het doel dat binnen enkele maanden meerdere robots ingezet zijn binnen de organisatie. Dit heeft als resultaat het ontlasten van werknemers met repetitieve werkzaamheden. Het beoogde effect is dat werknemers door deze oplossing meer tijd vrij kunnen maken voor andere waardevolle werkzaamheden.

Elke dag is anders

Het klinkt gigantisch cliché, maar ik ga toch echt stellen dat elke dag anders is. Stakeholdermanagement is het enige wat elke dag repetitief is. Of het nou het geven van of deelnemen aan workshops is of het ophalen van wensen van de business en het afstemmen met leveranciers. Het gebeurt allemaal gestadig door elkaar heen. Het organiseren en ver vooruitplannen van activiteiten is cruciaal om je werkdagen vorm te geven en binnen de marges van verschillende projecten te blijven.

Bij Zest werken betekent voor mij:

Ondernemerschap, flexibiliteit, laagdrempelig, leerzaam, maar bovenal veel plezier!

Overdag werken bij de klant en ’s avonds een training met andere Zest-collega’s

Ik heb voor consultancy gekozen omdat ik de afwisseling tussen het werken bij een klant en het samenwerken met collega’s van Zestgroup erg waardeer. Ik ben sociaal aangelegd, leg eenvoudig contact met mensen en kan relatief snel de spreekwoordelijke hoofdpijn van een klant inschatten. Ik vind het mooi om overdag werkzaam te zijn bij een klant om vervolgens in de avonduren nog een kennissessie of training te volgen bij Zestgroup. Ik krijg veel energie van de veelzijdige en diverse omgevingen waarin wij ons werk doen. Voor mij zou het werken in een lijnfunctie op dit moment allesbehalve geschikt zijn. Bovendien is het toepassen van inzichten en kennis van de ene organisatie in een andere hetgeen wat ik erg mooi vind.

Kennis en ervaringen opdoen

Mijn ambitie voor de komende jaren is het opdoen van veel kennis in de breedste zin van het woord. Kennis door ervaringen en inzichten, maar ook kennis door studie en het volgen van trainingen. Zestgroup geeft zijn werknemers hier gelukkig alle ruimte voor middels de Zest Academy. Logischerwijs is de toepassing van deze kennis binnen (nieuwe) klanten en Zestgroup als organisatie zelf een grote ambitie.

Martijn Korpershoek

Is de Masterclass Business Consultancy iets voor jou? Bekijk hier de vacature!

Want to know more?

More information, contact, apply; we'd love to hear from you!